Teorijsko osposobljavanje za dozvolu privatnog pilota aviona PPL(A)

Letite rekreativno ili napravite prvi korak prema novom zanimanju!

Ovom tečaju mogu pristupiti kandidati upućeni iz škola odnosno organizacija koje vrše praktično osposobljavanje (letenje) kao i oni kandidati koji ne znaju koju školu odabrati. Takvim kandidatima će se u cilju donošenja lakše odluke u toku teorijskog osposobljavanja omogućiti upoznavanje sa školama za praktično osposobljavanje kao i pogodnostima koje nude.

Važno je naglasiti da po završetku našeg tečaja kandidati mogu pristupiti praktičnom dijelu obuke u bilo kojoj školi odnosno organizaciji ovlaštenoj za provođenje praktičnog osposobljavanja u skladu sa EASA standardima.

Praktična obuka za dozvolu privatnog pilota aviona sastoji se od minimalno 45h naleta avionom.

Cilj teorijskog osposobljavanja je kvalitetno i sa razumijevanjem upoznati kandidata za pilota sa osnovama potrebnim za  sigurno i učinkovito savladavanje praktičnog dijela obuke – letenja avionom. Kvalitetna teorijska obuka i pravilno razvijen redoslijed u pripremi za letenje čini 80% uspješnog praktičnog dijela obuke, te osigurava nepotrebno uzimanje dodatnih sati letenja tijekom obuke.

Nedostatak teorijskog znanja kandidatima je stvaralo probleme pri savladavanju pojedinih vježbi u zraku, a samim time i rad instruktora s takvim kandidatima je bio puno teži. U želji da se to ispravi i općenito podigne kvaliteta obuke a time i stvori sigurnog pilota osnovan je ovaj školski centar.

Glavna prednost ovakvog načina školovanja, osim izuzetne kvalitetne teorijske pripreme kandidata je i ta da po završetku tečaja kandidat odabire školu za daljnje praktično osposobljavanje prema vlastitom izboru (tip zrakoplova, mjesto osposobljavanja, kvaliteta instruktora, cijena, itd.)

Svaki polaznik dobiva kompletan set pilotske opreme u vrijednosti 1.200 kn!

Osnovni uvjeti za pristup tečaju:
  • navršenih 16 godina života,
  • opće znanje iz matematike, fizike i poželjno poznavanje engleskog jezika (dokazuje se diplomom srednje škole).
O tečaju:
  • tečaj se sastoji od 9 predmeta raspoređenih u 130 sati predavanja, 
  • na početku predavanja svakog predmeta kandidat dobiva materijale za praćenje nastave na hrvatskom jeziku (uključeno u cijenu tečaja),
  • tempo održavanja tečaja je 4 puta tjedno, 3-4 sata dnevno u trajanju 8-12 tjedana,
  • termini održavanja nastave su preko tjedna od 18h i vikendom od 10h,
  • provjera znanja kroz pismeni ispit provodi se nakon  svakog odslušanog predmeta.
Što nakon tečaja?
  • već pri kraju ili nakon završenog teorijskog tečaja možete pristupiti praktičnom dijelu obuke,
  • uz dobivenu potvrdu i uvjerenje nakon uspješnog završetka tečaja pristupate polaganju završnih ispita iz svih 9 predmeta ispred Hrvatske agencije za civilno zrakoplovstvo prema unaprijed propisanim ispitnim rokovima,
  • praktičnom ispitu možete pristupiti tek nakon svih položenih teorijskih ispita na agenciji i završenoj praktičnoj obuci.
Cijena tečaja: 1.500 EUR (PDV uključen)
Scroll to Top
Scroll to Top