O nama

Vodeća organizacija za teorijsko osposobljavanje pilota u Hrvatskoj

Upoznajte nas!

Pilotski Školski Centar provodi teorijsko osposobljavanje kandidata za dozvolu pilota aviona od razine LAPL(A) pa sve do ATPL(A) i jedini je centar ovakvog tipa u Hrvatskoj. Također provodimo razne seminare obnove znanja i razna predavanja zrakoplovne tematike.


Pilotski Školski Centar (PŠC) u organizaciji tvrtke IDEL d.o.o. svoja je vrata prvi put otvorio početkom 2011. godine. Ideja o stvaranju ovakvog centra proizašla je od skupine mladih instruktora koji su kod sve većeg broja kandidata na praktičnom dijelu obuke za dozvolu privatnog pilota aviona uočavali rupe u teorijskom znanju.

Nedostatak teorijskog znanja kandidatima je stvaralo probleme pri savladavanju pojedinih vježbi u zraku, a samim time i rad instruktora s takvim kandidatima je bio puno teži. U želji da se to ispravi i općenito podigne kvaliteta obuke a time i stvori sigurnog pilota osnovan je ovaj školski centar.

Glavna prednost ovakvog načina školovanja, osim izuzetne kvalitetne teorijske pripreme kandidata je i ta da po završetku tečaja kandidat odabire školu za daljnje praktično osposobljavanje prema vlastitom izboru (tip zrakoplova, mjesto osposobljavanja, kvaliteta instruktora, cijena, itd.)

PŠC, odobrena je organizacija za teorijsko osposobljavanje od razine LAPL/PPL do ATPL po EASA standardima i pod nadzorom je Hrvatske agencije za civilno zrakoplovstvo (CCAA).

Scroll to Top