Teorijsko osposobljavanje za dozvolu pilota lakog zrakoplova LAPL(A)

Dozvola pilota lakog zrakoplova LAPL(A) nova je kategorija dozvole sukladno EASA standardima
Razlika LAPL(A) u odnosu na PPL(A):
Razlika LAPL(A) u odnosu na dozvolu sportsko rekreativnog zrakoplova (SRZ):

Ovom tečaju mogu pristupiti kandidati upućeni iz škola odnosno organizacija koje vrše praktično osposobljavanje (letenje) kao i oni kandidati koji ne znaju koju školu odabrati. Takvim kandidatima će se u cilju donošenja lakše odluke u toku teorijskog osposobljavanja omogućiti upoznavanje sa školama za praktično osposobljavanje kao i pogodnostima koje nude.

Važno je naglasiti da po završetku našeg tečaja kandidati mogu pristupiti praktičnom dijelu obuke u bilo kojoj školi odnosno organizaciji ovlaštenoj za provođenje praktičnog osposobljavanja u skladu sa EASA standardima.

Praktična obuka za dozvolu  pilota lakog aviona LAPL(A) sastoji se od minimalno 30h naleta avionom.

Cilj teorijskog osposobljavanja je kvalitetno i sa razumijevanjem upoznati kandidata za pilota sa osnovama potrebnim za  sigurno i učinkovito savladavanje praktičnog dijela obuke – letenja avionom. Kvalitetna teorijska obuka i pravilno razvijen redoslijed u pripremi za letenje čini 80% uspješnog praktičnog dijela obuke, te osigurava nepotrebno uzimanje dodatnih sati letenja tijekom obuke.

Nedostatak teorijskog znanja kandidatima je stvaralo probleme pri savladavanju pojedinih vježbi u zraku, a samim time i rad instruktora s takvim kandidatima je bio puno teži. U želji da se to ispravi i općenito podigne kvaliteta obuke a time i stvori sigurnog pilota osnovan je ovaj školski centar.

Glavna prednost ovakvog načina školovanja, osim izuzetne kvalitetne teorijske pripreme kandidata je i ta da po završetku tečaja kandidat odabire školu za daljnje praktično osposobljavanje prema vlastitom izboru (tip zrakoplova, mjesto osposobljavanja, kvaliteta instruktora, cijena, itd.)

Svaki polaznik dobiva kompletan set pilotske opreme u vrijednosti 1.200 kn!

Osnovni uvjeti za pristup tečaju:
  • navršenih 16 godina života,
  • opće znanje iz matematike, fizike i poželjno poznavanje engleskog jezika (dokazuje se diplomom srednje škole)
O tečaju:
  • tečaj se sastoji od 9 predmeta raspoređenih u 130 sati predavanja,
  • na početku predavanja svakog predmeta kandidat dobiva materijale za praćenje nastave na hrvatskom jeziku (uključeno u cijenu tečaja),
  • tempo održavanja tečaja je 4 puta tjedno, 3-4 sata dnevno u trajanju 8-12 tjedana,
  • termini održavanja nastave su preko tjedna od 18h i vikendom od 10h,
  • provjera znanja kroz pismeni ispit provodi se nakon  svakog odslušanog predmeta.
Što nakon tečaja?
  • već pri kraju ili nakon završenog teorijskog tečaja možete pristupiti praktičnom dijelu obuke,
  • uz dobivenu potvrdu i uvjerenje nakon uspješnog završetka tečaja pristupate polaganju završnih ispita iz svih 9 predmeta ispred Hrvatske agencije za civilno zrakoplovstvo prema unaprijed propisanim ispitnim rokovima,
  • praktičnom ispitu možete pristupiti tek nakon svih položenih teorijskih ispita na agenciji i završenoj praktičnoj obuci.
Cijena tečaja: 7.500 kn (PDV uključen)
Scroll to Top