ATPL(A) učenje na daljinu

Pohađajte teorijski tečaj za dozvolu prometnog pilota iz udobnosti svog doma!

u suradnji s najboljima na svijetu...
...100% on-line tečaj

Pilotski Školski Centar surađuje sa Bristol Groundschool, jedan od svjetskih najiskusnijih pružatelja usluga teorijskog osposobljavanja do dozvole prometnog pilota (ATPL – airline transport pilot license).

Kandidati koji kod nas upišu modularni tečaj ATP teorijskog osposobljavanja prolaziti će tečaj učenjem na daljinu (distance learning) kroz Bristol Groundschool sustav osposobljavanja u trajanju od ukupno 684 sati uključujući novi modul Area 100 KSA (Knowledge, Skill, Attitudes) . Tečaj u pravilu traje do 10 mjeseci, pod pretpostavkom da se uči 15 sati tjedno. Trajanje tečaja može biti i kraće od 10 mjeseci ako se poveća tjedni inteziteta učenja, ali nikako kraće od 6 mjeseci. Gledajući ukupnu satnicu tečaja, 611 sati namjenjeno je za učenje na daljinu, a više od 70 sati teorijske obuke (brush-up) u virtualnoj ili pravoj učionici. Virtualna učionica danas je vrlo popularna jer omogućava da uz dobru internet vezu tečaj završite iz bilo kojeg dijela svijeta bez potrebe fizičkog dolaska u našu školu. Virtualna “Brush-up” nastava organizira se po završetku svakog predmeta.

Važno je naglasiti da po završetku našeg tečaja kandidati mogu pristupiti praktičnom dijelu obuke u bilo kojoj školi odnosno organizaciji ovlaštenoj za provođenje praktičnog osposobljavanja u skladu sa EASA standardima.

Još jedna od posebnosti ovog tečaja je što prvi u Hrvatskoj nudimo mogućnost izlaska na rokove ispred Hrvatske Agencije za Civilno Zrakoplovstvo (HACZ) za vrijeme trajanja tečaja i to na slijedeći način:

  • Tečaj se sastoji od dva modula unutar kojih je ukupno 13 predmeta. Po završetku modula 1 , kandidati imaju mogućnost izlaska na prvi mogući ispitni rok ispred HACZ i polagati predmete samo iz modula 1. Po završetku modula 2, kandidati završavaju kompletan tečaj te nastavljaju polaganje ispita iz oba modula ispred HACZ.
 Na ovaj način kandidat ima mogućnost završiti tečaj i položiti sve ispite na Agenciji unutar 1 godine od početka tečaja.
Osnovni uvjeti za pristup tečaju:
  • navršenih 18 godina života,
  • ICAO PPL(A) dozvola,
  • opće znanje iz matematike, fizike i engleskog jezika (dokazuje se minimalno diplomom srednje škole)
Cijena osnovnog tečaja: 2.200 EUR (PDV uključen)
Osnovni tečaj uključuje:
  • Bristol CBT (computer based training) aplikaciju (Windows/Mac OSX/Ipad) za učenje na daljinu,
  • Jeppesen Student Route manual,
  • CRP-5 računar,
  • 12 mjeseci pretplate na BGS Online (online exam question bank – za pripremu ATPL ispita),
  • više od 70 sati u virtualnoj ili pravoj učionici.
Uz nadoplatu od 1.200 EUR osim Bristol CBT aplikacije moguće je naručiti i komplet Bristol priručnika u papirnatom obliku. 
Ostali troškovi:
  • HACZ teorijski ispiti (150 kn po ispitu)
Scroll to Top